SCSS

SCSS – Secțiunea Grafică Inginerească

Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești este o manifestare științifică ce are loc anual în universitatea noastră, în perioada aprilie – mai. Cu acest prilej, studenții prezintă proiectele care îi preocupă în domeniul grafic.

Secțiunea de grafică este un eveniment cu tradiție ce are loc an de an. De fiecare dată scoate în evidență pasiunea cu care studenții își prezintă lucrările și dăruirea profesorilor coordonatori care rup o părticică din timpul lor pentru a îndruma viitoarea generație de ingineri să facă performanță științifică.

Susținerea prezentărilor are loc în fața colegilor și sub supravegherea  unei comisii. La aceste proiecte se lucrează pe parcursul semestrului al doilea. Unii lucrează de un an cu coordonatorul lor. Există situații în care se lucrează la proiecte de mai bine de un an. Susținerea oferă șansa dezvoltării abilităților oratorice ale viitorilor ingineri. Pe lângă înțelegerea sa, comunicarea științei este un atribut important pentru un inginer.

Premiile se acordă după calitatea lucrării, modul de prezentare și efortul depus pentru realizarea proiectului. Cei ce ocupă podiumul sunt recompensați financiar și le este înmânată o diplomă. Ceilalți participanți, pe lângă experiența acumulată în pregătirea și susținerea unui proiect, vor avea acces la o listă cu prezentarea programului secțiunii ce le va folosi spre a demonstra participarea la o astfel de manifestare.

Susținerea dezvoltării academice și creșterea nivelului viitorilor ingineri, este un scop ce poate fi atins și prin organizarea de evenimente științifice și concursuri ca cel amintit anterior. Prin muncă și dăruire se poate ajunge pe cele mai înalte culmi. Vă așteptăm la sesiunile următoare, să lucrăm împreună la construirea unui viitor mai bun!